"Veel lessen voor dagelijks gebruik op de werkvloer"

"Veel lessen voor dagelijks gebruik op de werkvloer"

"Continu een inspirerende sessie."

Wakkerschud-workshop

Schud je team wakker! Teambuilding met plezier en verrassend veel inhoud.

Herken je dit:

 • Je team lijkt wel ingedut.
 • Mensen praten wel met elkaar, maar begrijpen ze elkaar ook?
 • Tamme teamvergaderingen zonder veel input van de teamleden.
 • Veel gemopper over randzaken als de kwaliteit van de koffie, het printerpapier of schijnbaar onbelangrijke veranderingen.
 • Kortom: Je hebt het idee dat er meer inzit dan eruit komt.

Laat Proversie dan je team wakker schudden in een wakkerschudworkshop

In de workshop:

 • Zijn we actief en met energie bezig met elkaar. We staan meer dan we zitten.
 • Bouwen we aan de kracht van het team. (Teambuilding plus!)
 • Reanimeren we teamsamenwerking en zetten we communicatie op scherp.
 • Maken we concrete afspraken over de manier van samenwerken en effectief communiceren
 • Leren we de waarde te zien van meedenken in plaats van afwachten.

Vul hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op. Of bel zelf met 06-53370909.

Effectieve communicatie

In een wakkerschudworkshop doen we oefeningen die op het eerste gezicht simpel zijn. Met veel plezier en energie gaan de deelnemers met elkaar aan de slag en dagen ze elkaar uit. Maar onder de oppervlakte liggen aan de werkvormen altijd effectieve communicatie- en samenwerkingsprocessen ten grondslag. Spelenderwijs ontdekken de deelnemers op die manier hoe effectieve communicatie verloopt en hoe je de teamsamenwerking meerwaarde geeft. In korte reflectiemomenten vertalen we dat naar de praktijk van de teamleden.

Teambuilding

De werkvormen vinden allemaal hun oorsprong in geïmproviseerd theater. Bij theaterimprovisatie komt het aan op als team samenwerken, elkaar begrijpen en samen creëren. Effectieve communicatie en positieve samenwerking zijn daarin cruciaal. De enorme kracht die vrij komt als een team improvisatiespelers samen een voorstelling maken, vertalen we in de wakkerschudworkshop naar jouw team. Teambuilding met inhoud dus.

Resultaat

Na de workshop heb je als team:

 • Meer inzicht gekregen in elkaars kwaliteiten.
 • De focus gelegd op effectieve communicatie.
 • Een stevige basis gelegd voor groei van de kwaliteit van het team als geheel.

De trainer

Marcoen Hopstaken

Marcoen Hopstaken (1964) trainde de eerste generatie televisielama’s en werkt sinds 2004 als professioneel teamtrainer en presentatiecoach.

Download hier het factsheet.
Of hier de printvriendelijke versie van het factsheet.

Groepsgrootte:
10 – 15 personen per trainer

Duur:
Een dagdeel

Prijs:
All-in prijs €750,= (excl BTW)
Reiskosten en reistijd binnen 100 km van Amersfoort inbegrepen.

 • Geweldige energieke workshop gehad van Marcoen die gericht was op het onderwijs! Hij geeft goede tips en heeft veel ideeën die direct toepasbaar zijn. Ik heb enorm genoten van zijn enthousiasme en frisse kijk op het onderwijs van deze tijd.

  Mascha de Groot Leerkracht PO
 • Een passie voor schoenen en de lievelingskleur van zijn vrouw. Wat heeft dit met het Improvisatie in onze organisatie te maken? Dat leerde Marcoen ons aan de hand van een aantal oefeningen. Leuk en leerzaam."

  Anneke Oosterhuis projectadviseur voor het gerechtsbestuur
 • Naast een vrolijke en zeer gezellige middag, ook met concrete afspraken naar huis gegaan van zaken die we direct anders gaan aanpakken. Compliment hoe Marcoen iedereen van het hoofd in het lichaam weet te krijgen, een tikje uit de comfortzone, maar wel zo dat iedereen er aan mee kan doen en het ook leuk vindt."

  Ward Loggen Hoofd P&O Rechtbank Rotterdam
 • Voor onze teamdag zocht ik naar iets leuks en leerzaams. Dit was de perfecte balans. Door middel van allerlei (improvisatie) technieken en oefeningen hebben we veel geleerd over samenwerken, onze rol in de groep, onderlinge communicatie. Maar vooral hebben we heel erg gelachen!

  Sabine van de Wiel Directeur De Kleine Wereld
 • We hebben een zeer zinvolle maar ook zeker leuke middag gehad. Een middag met inspanning, ontspanning, confrontatie en vooral ook veel plezier gehad. Het heeft ons uiteindelijk zinvolle inzichten gegeven waar we zeker verder mee gaan. Bedankt Marcoen!

  Jacqueline Timmers Hoofd Detentie en Re-integratie/ Hoofd bureau management ondersteuning bij Ministerie van Justitie en Veiligheid
 • Marcoen heeft bij Xcellent een presentatie gegeven over improviseren. De basisregels daarvoor bieden een handvat voor vele situaties. Door de praktische oefeningen creëert Marcoen een enthousiaste sfeer waardoor de boodschap goed overkomt. Marcoen heeft zich goed voorbereid waardoor de voorbeelden en de uitwerking relevant waren voor de groep. Al met al een erg leuke en tevens zinvolle presentatie.

  Marnix Jan van der Moolen Financieel directeur Xcellent