Wakkerschud-workshop

Schud het verborgen vermogen van je team wakker.

Herken je dit in je team?

 • De glans lijkt er de laatste tijd vanaf in mijn team.
 • Mensen praten wel met elkaar, maar begrijpen ze elkaar ook?
 • Veel klagen over randzaken als de kwaliteit van de koffie, het printerpapier of schijnbaar onbelangrijke veranderingen.

Laat Proversie je team wakker schudden in een wakkerschudworkshop.

In de workshop:

 • Zijn we actief en met energie bezig met elkaar. We staan meer dan we zitten.
 • Lachen we met elkaar en gebruiken we die humor om inhoudelijk tot de kern te komen.
 • Komen zaken als meedenken in plaats van afwachten, betrokkenheid en saamhorigheid op een laagdrempelige manier de orde.

In de Wakkerschudworkshop zetten we alle communicatie- en samenwerkingskennnis weer eens op scherp. Vaak weten we allemaal wel hoe communicatie het beste werkt, maar in de drukte van alledag vallen we toch vaak terug op halve communicatie en schiet echt samenwerken er bij in. In een energieke en vrolijke sfeer ervaren de deelnemers hoe samenwerking en communicatie wél goed kunnen verlopen.

een wakkerschudworkshop werkt als je team energie nodig heeft

Positief samenwerken

Een team bestaat altijd uit leden met verschillende kwaliteiten en er is niet veel voor nodig om een team daardoor vast te laten lopen. Echt teamwork is de verschillen waarderen en er voordeel uit halen. En dat start met het zien van elkaars kwaliteiten en de meerwaarde ervan zien.

Effectief communiceren

Echt communiceren versterkt de teamkracht en laat processen soepel verlopen. Maar communiceren is meer dan elkaar een mail sturen en daarmee verwachten dat de boodschap overgekomen is. Wie echt communiceert heeft aandacht voor de ander, houdt rekening met de ontvanger en staat open voor een antwoord.

Improvisatie

De workshops van Proversie zijn gebaseerd op de techniek die improvisatie-acteurs gebruiken om met elkaar te samen te werken en te communiceren. Wie samen met anderen een theaterscène improviseert, is volledig op de samenwerking en communicatie met de ander aangewezen. Slechte communicatie en samenwerking wordt in improvisatie onmiddelijk ‘afgestraft’ omdat de scène vastloopt. Wie niet gericht is op het gezamenlijk laten slagen van het proces, staat alleen in een vastlopend proces. Improvisatie-acteurs moeten helder en duidelijke communiceren en positief samenwerken. Ze hebben simpelweg geen keus.

De wakkerschudworkshop

In de wakkerschudworkshop kom het allemaal langs. In leuke en energieke oefeningen maak je met je collega’s veel plezier en krijg je gaandeweg handvatten mee om de communicatie en samenwerking met elkaar beter te laten verlopen. En door het plezier dat je met elkaar maakt, krijg je de teambuilding er als bonus bij.

Resultaat

Na de workshop heb je als team:

 • Meer inzicht gekregen in elkaars kwaliteiten.
 • Communicatieprocessen weer op scherp gezet.
 • Een stevige basis gelegd voor groei van de kwaliteiten van het team als geheel.

Vraag hier informatie aan over de wakkerschudworkshop en laat jouw team (weer) exceleren.

 • Voor onze teamdag zocht ik naar iets leuks en leerzaams. Dit was de perfecte balans. Door middel van allerlei (improvisatie) technieken en oefeningen hebben we veel geleerd over samenwerken, onze rol in de groep, onderlinge communicatie. Maar vooral hebben we heel erg gelachen!

  Sabine Directeur

IN-COMPANY

Groepsgrootte:
Maximaal 15 personen per trainer

Duur:
Een dagdeel

Prijs:
op aanvraag