Wakkerschudworkshop-XL​

Een inspirerende & activerende workshop voor grote groepen

WakkerschudworkshopXL

Voor grotere groepen helpt Proversie graag met een wakkerschudworkshopXL waarin we de zaal op een positieve manier verrassen! In een korte interactieve lezing (40-60 minuten) ervaren de deelnemers in korte oefeningen communicatie- en samenwerkingsmechanismen. Tijdens de oefeningen blijven de deelnemers weliswaar gewoon op hun stoel zitten, maar hun geest wordt volop geprikkeld en in beweging gezet.


De Wakkerschudworkshop XL gaat over het effectief improviseren in een zakelijke context. Voor iedere beroepsgroep is die vertaling anders en is ook de workshop anders. Vooraf onderzoeken we de specifieke kenmerken van jouw bedrijfstak of bedrijf en laten we onze eigen logica erop los. En dat kan leiden tot verrassende inzichten over ‘hoe dingen gaan’. In combinatie met de improvisatietechnieken leidt dat bij de aanwezigen tot inzichten en openingen voor nieuw gedrag.

Inzetbaarheid

Deze workshop is perfect geschikt als:

De WakkerschudworkshopXL is ook beschikbaar in het Engels.

Herken je dit?

Play Video

Video van deze workshop

Bekijk deze inspirerende video’s van Marcoen Hopstaken in de wakkerschud workshop.
Wilt u een impressie krijgen van de lezingen van spreker Marcoen Hopstaken bekijk dan hiernaast de video.

Tegen de afterlunchdip

De WakkerschudworkshopXL combineert goed doordachte korte oefeningen en gedachtenexperimenten met inhoudelijke verrassingen. Tijdens de WakkerschudworkshopXL lachen we veel en is ruimte voor verrassende inzichten. Kijk bijvoorbeeld eens anders naar de zaak, draai de logica eens om of probeer eens een andere visie echt te omarmen. 

Daarom is de WakkerschudworkshopXL zeer geschikt als inleiding van een middagprogramma of als afsluiter van de ochtend. In de breakoutsessies profiteren de deelnemers daarna volop van de nieuwe inzichten die in de WakkerschudworkshopXL zijn opgedaan.

We vinden het niet erg om de minst populaire plaats op het congres in te nemen. Vlak na de lunch of zelfs als opening van de dag zijn van die momenten dat sprekers extra hard moeten werken. Omdat de  WakkerschudworkshopXL sterk is op de inhoud én op de vorm, is het een ideale wakkerschudder voor iedere zaal.

Theatermaker

Marcoen is theatermaker en staat regelmatig op een podium. Als improvisatie-acteur, als presentator/dagvoorzitter of in een rol in een theatervoorstelling. Als performer staat hij zijn mannetje en weet hij een zaal te bespelen. Als zeer ervaren improvisator speelt hij met de zaal en weet hij wanneer er gas gegeven moet worden en wanneer er meer rust wordt verwacht. De Wakkerschudworkshop XL is daardoor evenwichtig en relevant en krijgt iedere deelnemer in beweging.

Ervaringen

Proversie gaf de Wakkerschudworkshop al bij veel beroepsgroepen. Rechters, crisishulpverleners, vakbondsleden, IT-ers, allemaal kwamen ze in beweging. De reacties waren zonder uitzondering positief. “…een enthousiaste sfeer waardoor de boodschap goed overkomt…” “…samen met je collega’s eyeopeners krijgen…” “…Marcoen kan de sfeer maken tijdens een workshop…”

Testimonials

Informatie over de workshop

Op je bijeenkomst wil je een aantal dingen bereiken. Je wilt dat de zaal met aandacht blijft luisteren, dat de energie in de bijeenkomst blijft en dat mensen met een frisse blik leren kijken naar hun dagelijks werk.

De WakkerschudworkshopXL doet precies dát. Mensen wakker schudden en laten ervaren dat communicatie en samenwerking ook anders kan.

Informatie over de workshop

"*" indicates required fields

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl

Herken je dit?

WAKKERSCHUDWORKSHOP

EEN ACTIEVE TEAMWORKSHOP OVER COMMUNICATIE EN SAMENWERKING

Herken je dit?

 • Heb je behoefte aan een frisse en energieke teamworkshop?
 • Wil je je heidag verrassend afsluiten?
 • Wil je je teamleden op een actieve en inspirerende manier verrassen?
 • Wil je een leuke workshop die inhoudelijk en net even anders is?

Boek dan nu de Wakkerschudworkshop en maak je teamdag onvergetelijk.STUUR EEN EMAIL

Wakkerschud-workshop

Voor teams helpt Proversie graag met een wakkerschudworkshop waarin we je team op een positieve manier verrassen! In een korte workshop (een dagdeel) ervaren de deelnemers hoe communicatie en samenwerking nét even anders kan. In energieke oefeningen maak je met elkaar veel plezier en krijg je tegelijkertijd waardevolle tips over teamsamenwerking.

De workshop gaat over het effectief improviseren in een zakelijke context. Voor iedere beroepsgroep is die vertaling anders en is ook de workshop anders. Vooraf onderzoeken we de specifieke kenmerken van jouw bedrijfstak of bedrijf en laten we onze eigen logica erop los. En dat kan leiden tot verrassende inzichten over ‘hoe dingen gaan’. In combinatie met de improvisatietechnieken leidt dat bij de aanwezigen tot inzichten en openingen voor nieuw gedrag.

 • Iedereen is actief en met energie bezig.
 • Daarbij zitten we meer dan we staan.
 • We presenteren een frisse blik op het werkveld van de deelnemers…
 • …en verrijken dat met inzichten over communicatie en samenwerking.
 • We zetten mensen aan het denken.
 • En geven voldoende materiaal om na de workshop nog over na te praten.

Wil je je teamdag echt onvergetelijk maken? Boek dan nu de Wakkerschudworkshop!

Inzetbaarheid

Deze workshop is perfect geschikt als:

 • Onderdeel van een heidag.
 • Als bijdrage op een teamdag.
 • Startpunt van een studiedag

De Wakkerschudworkshop is ook beschikbaar in het Engels.

Video van deze workshop

Bekijk deze inspirerende video’s van Marcoen Hopstaken in de wakkerschud workshop.

Wilt u een impressie krijgen van de lezingen van spreker Marcoen Hopstaken bekijk dan hiernaast de video.


BEKIJK MEER VIDEOS

VERRASSEND EN INHOUDELIJK

Tijdens teamdagen wil je vaak twee dingen bereiken. Enerzijds een inhoudelijke reflectie op de toekomst van je bedrijf en het team en anderzijds een leuke activiteit die het teamgevoel sterker maakt. De Wakkerschudworkshop combineert inhoud en vorm op een vrolijke en energieke manier.

TOEGEPASTE IMPROVISATIE

Aan de Wakkerschudworkshop ligt de logica van geïmproviseerd theater ten grondslag. Als acteurs op een improviserende manier theater maken, vraagt dat veel van hun communicatie- en samenwerkingskills. En om die zaken gaat het ook in de Wakkerschudworkshop. In energieke en verrassende oefeningen, laten we zien hoe samenwerking en communicatie tot resultaat kan leiden en in korte nabesprekingen reflecteren we op de toepassing daarvan in het dagelijks werk van het team.

ECHT COMMUNICEREN

Het gaat vaak niet om nieuwe vaardigheden, maar om skills die in de waan van de dag vergeten worden ‘omdat het zo druk is.’ In de Wakkerschudworkshop maken we de teamleden weer bewust van hun vermogen om echt te communiceren en ‘reanimeren’ we de samenwerkingsvaardigheden.

De achterliggende gedachte van de Wakkerschudworkshop is geïmproviseerd theater, maar we spelen geen scènes, doen geen rollenspellen en gaan geen sketches doen. De werkvormen zijn verrassend, vrolijk en voor iedereen te doen.

ERVARINGEN

Proversie gaf de Wakkerschudworkshop al bij veel beroepsgroepen. Rechters, crisishulpverleners, vakbondsleden, IT-ers, allemaal kwamen ze in beweging. De reacties waren zonder uitzondering positief. “…een enthousiaste sfeer waardoor de boodschap goed overkomt…” “…samen met je collega’s eyeopeners krijgen…” “…Marcoen kan de sfeer maken tijdens een workshop…”

THEATERMAKER

Marcoen is theatermaker en staat regelmatig op een podium. Als improvisatie-acteur, als presentator/dagvoorzitter of in een rol in een theatervoorstelling. Als performer staat hij zijn mannetje en weet hij een zaal te bespelen. Als zeer ervaren improvisator speelt hij met de zaal en weet hij wanneer er gas gegeven moet worden en wanneer er meer rust wordt verwacht. De Wakkerschudworkshop is daardoor evenwichtig en relevant en krijgt iedere deelnemer in beweging.

 • Een wakkergeschud team is een team dat vooruitwil.
 • Een stevige basis gelegd voor meer contact tussen de teamleden.
 • Iets om over na te denken en na te praten!

 

Aanbevelingen

Wat vonden anderen van deze workshops?

“Een passie voor schoenen en de lievelingskleur van zijn vrouw. Wat heeft dit met het Improvisatie in onze organisatie te maken? Dat leerde Marcoen ons aan de hand van een aantal oefeningen. Leuk en leerzaam.”

Anneke Oosterhuis

Projectadviseur voor het gerechtsbestuur

 

Informatie aanvragen over de workshop

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie of een offerte van Marcoen Hopstaken. Wilt u Marcoen Hopstaken inhuren voor een workshop, evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of om simpelweg vrijblijvend te kunnen informeren kunt u onderstaand formulier gebruiken of direct bellen naar 06 53 37 09 09.

Vragen of informatie nodig? Ik help je graag!

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden in jouw situatie MAIL MARCOEN 06 5337 0909

Herken je dit?