BASISWORKSHOP STORYTELLING

LEER WERKEN MET VERHALEN IN JE ONLINE EN OFFLINE COMMUNICATIE

Leer hoe je Storytelling kan toepassen in je communicatie

  • Wil je de kracht van verhalen gebruiken in je communicatie?
  • Vind je het moeilijk om structuur te brengen in je presentaties ?
  • Wil je jezelf beter profileren?
  • Wil je presentaties geven die resultaat hebben?

Volg dan de workshop Storytelling in business, een maatwerk-workshop waarmee je de kracht van je communicatie merkbaar verbetert. Boek deze workshop dus nu! Online of offline.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Marcoen?

wakkerschudworkshop

Waarom Storytelling?

Jezelf presenteren is belangrijk! En zowel in de online als in de offline wereld helpt het als je efficiënt communiceert. Gebruik maken van de kracht van verhalen kan een enorme sprong vooruit zijn. De workshop Storytelling in Business leert je op een zakelijke manier gebruik te maken van verhalen. Op een inhoudelijke en analytische manier.

Verhalen

Verhalen zijn de meest krachtige manier om te communiceren. Verhalen bieden herkenbaarheid, structuur en geven de luisteraar houvast tijdens het luisteren. Een deel van de kracht van verhalen zit hem in de structuur ervan. Door goed te kijken naar de opbouw van een verhaal, kan je die kracht ook inzetten in zakelijke communicatie.

Verhalenmodel

In de workshop werken we volgens het verhalenmodel StorySpine (verhaalruggegraat). De Storyspine is een model dat een verhaal verdeeld in acht logische stappen. Dat biedt geweldig veel voordelen:

 • Je kunt je informatie goed verdelen over de verschillende stappen
 • Je creëert een heldere structuur die een houvast biedt voor jezelf
 • Omdat het verhaal volgens een herkenbaar patroon verloopt, blijven volgen je luisteraars aangehaakt.

Online mogelijkheden

De trainingen van Proversie/Beter Presenteren zijn gedeeltelijk ook online te volgen. Via videoplatforms als Zoom is het goed mogelijk om je te helpen bij het toepassen van een verhaalmodel in je presentatie. Uiteraard komen in die trainingen ook de typische kenmerken van online presenteren aan de orde.
Informeer naar de mogelijkheden en samen komen we tot een passend programma.

Storytelling in business

Waarom kies je voor Beter Presenteren:

 • Persoonlijk contact tijdens de workshop
 • Keuze uit eendaagse of tweedaagse workshop
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Online en offline mogelijkheden (of een combinatie)

Video van deze workshop

Bekijk deze inspirerende video’s van presentatietrainer Marcoen Hopstaken.

Wilt u een impressie krijgen van de lezingen van spreker Marcoen Hopstaken kijk dan op WakkerschudworkshopXL.nl

Praktische workshop

De workshop Storytelling in business is een praktische workshop, je oefent veel en zo krijg je het model langzaam in je vingers. In de feedback  focussen we daarbij vooral op de dingen die goed gaan. Door uit te vergroten waar je goed in bent, leer je een betere versie van jezelf te worden in plaats van een slechtere versie van een ander.

Alles wat je leert kan je in jouw werk meteen inzetten. Vanuit jouw kracht en sterke punten gaan we aan de slag en leren wij jou hoe jij de kracht van verhalen effectief kunt toepassen.

Persoonlijke kracht

We werken al heel lang met de Storyspine en kennen het model als geen ander. In de loop van de jaren hebben we een methode ontwikkeld waarin we het verhaalmodel ook kunnen gebruiken om meer naar je eigen persoonlijke kracht te kijken. Uiteraard gaat het hierbij om je persoonlijke kracht als spreker, communicator en verteller.

Online programma

Het voordeel van het online programma rond de Storyspine is de enorme flexibiliteit die dat biedt. Online werken we bijvoorbeeld makkelijker in één-0p-één sessies of in kleine groepjes of in een aantal korte workshops  waardoor je tussendoor tijd krijgt om met het geleerde te oefenen.

Aanbevelingen

Wat vonden anderen van deze workshops?

 

“Een passie voor schoenen en de lievelingskleur van zijn vrouw. Wat heeft dit met het Improvisatie in onze organisatie te maken? Dat leerde Marcoen ons aan de hand van een aantal oefeningen. Leuk en leerzaam.”

 

Anneke Oosterhuis

Projectadviseur voor het gerechtsbestuur

Informatie aanvragen over de workshop

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie of een offerte van Marcoen Hopstaken. Wilt u Marcoen Hopstaken inhuren voor een workshop, evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of om simpelweg vrijblijvend te kunnen informeren kunt u onderstaand formulier gebruiken of direct bellen naar 06 53 37 09 09.

Vragen of informatie nodig? Ik help je graag!

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden in jou situatie

Call Now Button

Nu ook online!

De trainingen van Proversie/Beter Presenteren zijn gedeeltelijk ook online te volgen!
BEKIJK DE TRAINING
close-link