Werken met de storyspine

een simpel verhaalmodel vol mogelijkheden

Waarom Storytelling?

Jezelf presenteren is belangrijk! En zowel in de online als in de offline wereld helpt het als je efficiënt communiceert. Gebruik maken van de kracht van verhalen kan een enorme sprong vooruit zijn. De workshop Werken met de Storyspine leert je op een zakelijke manier gebruik te maken van verhalen. Op een inhoudelijke en analytische manier.

Verhalen

Verhalen zijn de meest krachtige manier om te communiceren. Verhalen bieden herkenbaarheid, structuur en geven de luisteraar houvast tijdens het luisteren. Een deel van de kracht van verhalen zit in de structuur ervan. Door goed te kijken naar de opbouw van een verhaal, kan je die kracht ook inzetten in zakelijke communicatie.

StorySpine

In de workshop werken we met het verhaalmodel StorySpine (verhaalruggegraat). De Storyspine is een model dat een verhaal verdeeld in acht logische stappen. Dat biedt geweldig veel voordelen:

 

  • Je kunt je informatie goed verdelen over de verschillende stappen
  • Je creëert een heldere structuur die een houvast biedt voor jezelf
  • Omdat het verhaal volgens een herkenbaar patroon verloopt, blijven volgen je luisteraars aangehaakt.

Online of offline

De workshop Werken met StorySpine is een in-company workshop. In principe is het een offline workshop (‘in een zaaltje’), maar in overleg kan ook een online variant verzorgd worden. 

Waarom kiezen voor deze workshop?

Leer hoe je de StorySpine kan toepassen in je communicatie

Volg dan de online workshop Werken met de Storyspine, een interactieve workshop waarin je ontdekt hoe je op een simpele en effectieve manier de kracht van verhalen gebruikt.

Video afspelen

Video van deze workshop

Persoonlijke kracht

We werken al heel lang met de Storyspine en kennen het model als geen ander. In de loop van de jaren hebben we een methode ontwikkeld waarin we het verhaalmodel ook kunnen gebruiken om meer naar je eigen persoonlijke kracht te kijken. Uiteraard gaat het hierbij om je persoonlijke kracht als spreker, communicator en verteller.

Online programma

Het voordeel van het online programma rond de Storyspine is de enorme flexibiliteit die dat biedt. Online werken we bijvoorbeeld makkelijker in één-0p-één sessies of in kleine groepjes of in een aantal korte workshops  waardoor je tussendoor tijd krijgt om met het geleerde te oefenen.

Praktische workshop

De workshop Werken met de StorySpine is een praktische workshop, je oefent veel en zo krijg je het model langzaam in je vingers. In de feedback  focussen we daarbij vooral op de dingen die goed gaan. Door uit te vergroten waar je goed in bent, leer je een betere versie van jezelf te worden in plaats van een slechtere versie van een ander.

 

Alles wat je leert kan je in jouw werk meteen inzetten. Vanuit jouw kracht en sterke punten gaan we aan de slag en leren wij jou hoe jij de kracht van verhalen effectief kunt toepassen.

Informatie aanvragen over de workshop

Vragen of informatie nodig? Ik help je graag!

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden in jou situatie