Meer improvisatie in je organisatie

Effectief kunnen improviseren beschouwen wij als een van de belangrijkste vaardigheden van de 21ste eeuw. Goede improvisatie is een teken van vitaliteit, ook op de werkvloer. Met improvisatie oefeningen versterk je de samenwerking binnen teams en de communicatie met collega’s, klanten en leveranciers. Het stelt organisaties en personen in staat om wendbaar te zijn. Het credo van Darwin: niet de sterkste overleeft, maar degene die zich het beste aan verandering aanpast, lijkt voor organisaties belangrijker dan ooit.

Wendbaar zijn als organisatie

Als gezegd, in organisaties van vandaag is ruimte nodig om te bewegen. Alleen dan kunnen organisaties soepel aansluiten bij de dynamiek in de wereld om hen heen. De training Meer improvisatie in je organisatie brengt dynamiek op gang. Deze interactieve workshop met veel improvisatie oefeningen leert mensen hun eigen vakmanschap te combineren met een gezonde improvisatiehouding. Meer Improvisatie in je organisatie werkt volgens de vijf stappen van improvisatie en combineert die stappen met concrete veranderingen op de werkvloer. Sommigen noemen deze training daarom ook wel een praktijkgerichte agile training. De training leidt tot flexibeler personeel en inventiever management.

Een flexibele organisatie

Improviseren is in onze visie meer dan een ad-hoc reactie op problemen of onverwachte situaties. Improviseren is een nieuwe situatie herkennen, concreet in actie komen met een verandering, dat (mogen) uitproberen en echt samen iets willen creëren. Goed improviseren doe je niet alleen in woorden, maar ook in daden, tot in alle haarvaten van de organisatie.

Improvisatie oefeningen

Een organisatie die improvisatie als uitgangspunt heeft is levendig, bruisend en heeft een enorme kracht om met onverwachte situaties om te kunnen gaan, binnen de planning en beschikbare middelen. Wie de dynamiek van flexibiliteit in vorm, inhoud en kracht beheerst is in staat om vol zelfvertrouwen onvoorspelbare gebeurtenissen het hoofd te bieden.

Proversie leert mensen effectief improviseren door gerichte improvisatie oefeningen te doen, maakt ze wendbaar en versterkt daarmee teams en organisaties.

Start met veranderen, boek nu deze workshop.

  • Geweldige energieke workshop gehad van Marcoen die gericht was op het onderwijs! Hij geeft goede tips en heeft veel ideeën die direct toepasbaar zijn. Ik heb enorm genoten van zijn enthousiasme en frisse kijk op het onderwijs van deze tijd.

    Mascha de Groot Leerkracht PO

IN-COMPANY

Groepsgrootte:
Maximaal 15 personen per trainer

Duur:
Een hele of halve dag

Prijs:
€ 750,- per dagdeel,
€ 1.250,- voor een hele dag
(excl. BTW, excl. reiskosten)
Voorbereidingskosten in overleg.