Maatwerk teamtraining

[vc_row equal_columns=”true” column_padding=”500″ css=”.vc_custom_1498038055470{margin-top: 30px !important;margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″ css=”.vc_custom_1485961142452{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}”][vc_column_text disable_pattern=”false” css=”.vc_custom_1546083837567{margin-bottom: 0px !important;}”]

Communicatie staat altijd centraal

Waar mensen werken, wordt gecommuniceerd. Altijd. Dus waar processen verbeterd moeten worden en mensen moeten excelleren is communicatie altijd het startpunt.

Waar kan je aan denken bij de maatwerktrainingen van Proversie?

Maar ook:

Voorgesprek

Uiteraard gaat aan iedere training een intake vooraf, soms ook een gesprek met de leden van het team.  Samen bepalen we wat het doel wordt van de training, hoe we het gaan aanpakken en wat we als opbrengst willen. Op basis daarvan maken we een programma en bedenken we hoe we de uitkomst gaan toetsen.

Dagje meelopen

 

Theater

In alle trainingen speelt theater op de een of andere manier een rol. Soms spelen we zelf, soms spelen de deelnemers, soms speelt een trainingsacteur.

In improvisatie oefeningen leren teamleden hoe ze effectieve improvisatietechnieken kunnen inzetten in hun samenwerking en communicatie.

Teams die effectief improviseren:

Effectief improviseren gaat over:

In de workshop volgen we de regels van theaterimprovisatie en geven we er een zakelijke draai aan. In theaterimprovisatie bewegen acteurs zich in een voortdurend veranderend speelveld. Er is geen tijd voor overleg en de acteurs dagen elkaar uit om steeds te zoeken naar de mogelijkheden die een situatie biedt. Veel mensen denken dat het daarbij vooral aankomt op snel reageren en zo grappig mogelijk zijn, maar dat is maar ten dele waar. Improvisatie-acteurs oefenen vooral hun vermogen tot samenwerken en het vertrouwen in elkaar. Immers: als je met een team acteurs een scène speelt die nog geschreven moet worden, ben je volledig op elkaar aangewezen.

Helder communiceren en positief samenwerken

Communiceren en samenwerken zijn dan heel belangrijk. Goed laten weten wat je doet, voortdurend bij je medespelers checken of je nog op één lijn zit, jezelf aanpassen als dat nodig is en af en toe de leiding nemen horen daar allemaal bij. Improvisatie-acteurs zijn getraind om steeds in twee werelden te werken: Enerzijds het verhaal waarin ze spelen en anderzijds het proces waar ze met de andere acteurs in zitten.

Vrolijke improvisatie oefeningen en inhoudelijke reflectieDe improvisatie oefeningen

In de workshop richten we ons vooral op de communicatie- en samenwerkingselementen van improvisatie. In energieke improvisatie oefeningen ervaren de deelnemers een manier van omgaan met elkaar die positief is en gericht op resultaat. Hoe daag je elkaar zo uit dat de ander zich nog prettig voelt, maar wel het uiterste uit zichzelf kan halen? Hoe zorg je ervoor dat de ander begrijpt wat je bedoelt en hoe check je dat? Hoe bereik je een resultaat dat echt de meerwaarde van samenwerking laat zien?

Reflectie op het teamwork

De samenwerkingsmechanismen leggen we vervolgens op het team zelf. Communiceren we effectief met elkaar? Halen we nog voldoende inspiratie uit elkaar? Accepteren en waarderen we elkaars verschillen en halen we daar meerwaarde uit? Energieke improvisatie oefeningen en reflectie wisselen elkaar af en deelnemers gaan met elkaar in gesprek te gaan over hoe het beter kan.

improvisatie oefeningen en inhoudelijke reflectieMet een positieve vibe sluiten we de workshop af. Met inzichten over beter communiceren en samenwerken en met een aantal concrete werkafspraken die vanaf morgen kunnen worden ingevoerd.

Maatwerk en momentwerk

Maatwerk levert iedere trainer als het goed is. Maar maatwerk gaat ons niet ver genoeg. Proversie kiest voor een werkwijze die we momentwerk noemen. Met momentwerk bedoelen we de inzet van werkvormen en reflectietools die echt bij het moment passen. Uiteraard bereiden we een workshop altijd voor op basis van voorgesprek en research. Maar het echte werk doen we tijdens de workshop. Omdat ook daar de siutatie voortdurend verandert, vraagt het van de trainer een alerte blik en de durf om het programma los te laten. Jarenlange ervaring hebben een voorraad aan werkvormen opgeleverd die allemaal in de gereedschapskist meegenomen worden en die we situationeel inzetten.
En dat noemen we momentwerk. Omdat het in het moment gebeurt.

Vraag hier informatie aan over de workshop Meer improvisatie in je organisatie.[/vc_column_text][vc_cta h2=”Vraag informatie aan en laat jouw team excelleren” color=”white” add_button=”right” btn_title=”Klik hier” btn_style=”custom” btn_custom_background=”#30566b” btn_custom_text=”#ffffff” css=”.vc_custom_1531137379921{background-color: #ca4f25 !important;}” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.proversie.nl%2Ftrainingen-overzicht%2Fmeer-improvisatie-in-je-organisatie%2Finfoaanvraag-improvisatie%2F|||”][/vc_cta][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ css=”.vc_custom_1487681605353{margin-left: 0px !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}”][vc_column_text]effectief communiceren

De trainer

Marcoen Hopstaken (1964) trainde de eerste generatie televisielama’s en werkt sinds 2004 als professioneel improvisatie- acteur en trainer.[/vc_column_text][mk_button dimension=”two” size=”medium” url=”https://www.proversie.nl/trainingen-overzicht/meer-improvisatie-in-je-organisatie/infoaanvraag-improvisatie/” align=”center” fullwidth=”true”]NEEM DIRECT CONTACT MET ME OP[/mk_button][vc_column_text disable_pattern=”false” css=”.vc_custom_1546083867517{margin-bottom: 0px !important;}”]

Groepsgrootte:
Maximaal 15 personen per trainer

Prijs:
Op aanvraag[/vc_column_text][mk_testimonials style=”boxed” count=”1″ font_weight=”300″ font_style=”normal” text_transform=”none” testimonials=”269″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]