Beter Presenteren voor Professionals

Herken je dit?

  • Ik sta regelmatig voor een grote of kleine groep en ik denk dat ik daar meer uit kan halen.
  • Ik wil een persoonlijke training waar mijn eigen kwaliteiten echt naar voren komen.
  • Ik geef leiding aan een team professionals die steeds vaker presentaties moeten geven.

Boek dan een workshop presenteren van Proversie.

Beter Presenteren voor Professionals is een intensieve en verrassende workshop presenteren. Positief, praktisch en vooral anders dan anders. In de workshop leer je je presentaties persoonlijk maakt, hoe je een verhaal opbouwt en hoe je gebruik kunt maken van verrassende vormgeving. Door onze theaterachtergrond leren we je hoe je een zaal kunt bespelen, hoe je gebruik maakt van de ruimte en hoe je met je stem en je houding de inhoud van je presentaties kunt versterken.

Persoonlijk

Iedere presentatie begint bij de spreker. In deze workshop presenteren zoeken we naar je persoonlijke stijl en de manier waarop die je verhaal ondersteunt. Verwacht daarom geen algemene waarheden over spreken in het openbaar. Er is nou eenmaal geen ‘one size fits all’. In de workshop krijg je persoonlijke feedback en aanwijzingen hoe je je eigen stijl verder kan ontwikkelen.

Storytelling

Een belangrijk onderdeel van de training is storytelling. We zoeken naar de verhalen in je boodschap en leren je de verhalen te herkennen. Verhalen zorgen voor verbinding en herkenning bij je luisteraars en door de structuur van verhalen te volgen, maak je je presentatie herkenbaar en duidelijk. Storytelling is bij Proversie geen vaag begrip, maar een heel concrete toepassing van een heldere techniek.

Praktisch

Beter Presenteren voor Professionals is een praktische workshop waarin we veel oefenen. Door korte presentaties te houden over onderwerpen van jezelf, leer je meteen hoe je het geleerde in de praktijk kan toepassen. En door naar elkaar te kijken en elkaar feedback te geven, geef je je mede-cursisten de kans om te groeien. De workshop presenteren heet niet voor niks een workshop. Er wordt gewerkt, door iedereen.

Positief

Beter Presenteren voor Professionals is een positieve workshop. We focussen op wat goed gaat en bouwen daarop voort. We werken vooral vanuit de kracht die je al in je hebt en helpen je daarin te groeien. Natuurlijk zeggen we elkaar ook waar het op staat als dat nodig is en gaan we een kritische noot niet uit de weg. Maar we geloven in de kracht van positief met elkaar omgaan en maken de setting veilig voor elkaar zodat iedereen zijn comfort-zone durft te verlaten.

workshop presenterenTheater

Proversie heeft een theaterachtergrond en daar zijn we trots op. Al onze workshops zijn geworteld in de theatertraditie, ook de workshop presenteren. We beschouwen iedere presentatie als een kleine performance met publiek dat geboeid moet worden. En daarin is de inhoud van belang, maar de spreker is minstens zo belangrijk. In deze workshop presenteren ligt de nadruk op de spreker als performer die zijn publiek wil boeien.

Vormgeving

We geloven in de kracht van het verhaal en van de verteller. Daarom ligt de nadruk bij ons niet op de presentatie in beeld. Natuurlijk is het prachtig als je gebruik kunt maken van ondersteunende beelden, maar alles begint wel met een goed verteld verhaal. In de workshop presenteren leren we je na te denken over vormgeving die écht helpt en die ondersteunend is bij wat je vertelt. Zodat de beelden je verhaal versterken en niet de aandacht afleiden.

In-Company workshop presenteren

De workshop presenteren is een in-company training waarbij het programma aan de gewenste leerdoelen kan worden aangepast. Neem daarvoor contact op via het formulier op deze pagina.

IN-COMPANY

workshopXL Marcoen HopstakenMarcoen Hopstaken (1964) werkte 15 jaar als radiojournalist en is sinds 2004 professioneel theatermaker, acteur en trainer. In zijn presentatietraining en -coaching combineert hij het analytische van de journalistiek met de performance van theater.

Rechtstreeks contact? Bel of app Marcoen nu (06-53370909).

Groepsgrootte:
Maximaal 8 personen per trainer

Duur: Eén of twee dagen
Prijs: Op aanvraag