Teamworkshop Presenteren voor Professionals

Herken je dit?

  • Ik geef leiding aan een team professionals die steeds vaker presentaties moeten geven.
  • Als ik kijk naar hoe we presenteren heb ik het idee dat er meer uit te halen is.
  • Ik wil dat we als team zichtbaarder moeten worden binnen de organisatie.
  • Inhoudelijk hebben we onze zaken op orde en dat mogen we best meer laten zien.

Boek dan een workshop presenteren van Proversie.

Beter Presenteren voor Professionals is een intensieve en verrassende workshop presenteren voor teams. In de workshop werk je veel samen aan je presentaties en oefen je met elkaar en voor elkaar. Groot voordeel is dat je ook na de training nog volop kunt profiteren van de feedback die je tijdens de workshop hebt gekregen en gegeven. Bovendien heeft een workshop presenteren voor teams ook een enorm teambuildend effect.

Presenteren wordt belangrijker

Zowel binnen de organisatie als naar buiten toe wordt het belangrijker om je goed te laten zien. En inhoudelijke kennis is alleen is daarvoor niet meer voldoende. Op een zelfbewuste en krachtige manier je verhaal vertellen hoort daar net zo goed bij. De workshop presenteren voor professionals leert je de inhoudelijke kennis op een aantrekkelijke en ontspannen manier te presenteren met vaker een positief resultaat als gevolg.

workshop presenterenTheater

Proversie heeft een theaterachtergrond en daar zijn we trots op. Al onze workshops zijn geworteld in de theatertraditie, ook de workshop presenteren. We beschouwen iedere presentatie als een kleine performance met publiek dat geboeid moet worden. En daarin is de inhoud van belang, maar de spreker is minstens zo belangrijk. In deze workshop presenteren ligt de nadruk op de spreker als performer die zijn publiek wil boeien.

Workshop presenteren en storytelling

Een belangrijk onderdeel van de training is storytelling. We zoeken naar de verhalen in je boodschap en leren je de verhalen te herkennen. Verhalen zorgen voor verbinding en herkenning bij je luisteraars en door de structuur van verhalen te volgen, maak je je presentatie herkenbaar en duidelijk. Storytelling is bij Proversie geen vaag begrip, maar een heel concrete toepassing van een heldere techniek.

We geloven in de kracht van het verhaal en van de verteller. Daarom ligt de nadruk bij ons niet op de presentatie in beeld. Natuurlijk is het prachtig als je gebruik kunt maken van ondersteunende beelden, maar alles begint wel met een goed verteld verhaal. In de workshop presenteren leren we je na te denken over vormgeving die écht helpt en die ondersteunend is bij wat je vertelt. Zodat de beelden je verhaal versterken en niet de aandacht afleiden.

Praktisch

Beter Presenteren voor Professionals is een praktische workshop presenteren waarin we veel oefenen. Door korte presentaties te houden over onderwerpen van jezelf, leer je meteen hoe je het geleerde in de praktijk kan toepassen. En door naar elkaar te kijken en elkaar feedback te geven, geef je je mede-cursisten de kans om te groeien. De workshop presenteren heet niet voor niks een workshop. Er wordt gewerkt, door iedereen. En omdat je de in-company workshop presenteren met je team volgt, kan je ook na de workshop je collega’s nog verder coachen.

Positief

Beter Presenteren voor Professionals is een positieve workshop. We focussen op wat goed gaat en bouwen daarop voort. We werken vooral vanuit de kracht die je al in je hebt en helpen je daarin te groeien. Natuurlijk zeggen we elkaar ook waar het op staat als dat nodig is en gaan we een kritische noot niet uit de weg. Maar we geloven in de kracht van positief met elkaar omgaan en maken de setting veilig voor elkaar zodat iedereen zijn comfort-zone durft te verlaten.Vormgeving

In-Company workshop presenteren

De workshop presenteren is een in-company training waarbij het programma aan de gewenste leerdoelen kan worden aangepast. Neem daarvoor contact op via het formulier op deze pagina.

Vul hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op. Of bel zelf met 06-53370909.

IN-COMPANY

workshopXL Marcoen HopstakenMarcoen Hopstaken (1964) werkte 15 jaar als radiojournalist en is sinds 2004 professioneel theatermaker, acteur en trainer. In zijn presentatietraining en -coaching combineert hij het analytische van de journalistiek met de performance van theater.

Rechtstreeks contact? Bel of app Marcoen nu (06-53370909).

Groepsgrootte:
Maximaal 8 personen per trainer

Duur: Eén of twee dagen
Prijs: Op aanvraag

Call Now Button