Theaterteambuilding: Improvisatie als Bindmiddel

Theaterteambuilding met de focus op improvisatie is een dynamische en effectieve manier om de samenwerking en communicatie binnen een team te versterken. In de Wakkerschudworkshop dagen we deelnemers uit om spontaan te reageren op onverwachte situaties. Daarom biedt deze workshop niet alleen veel plezier, maar ook waardevolle inzichten in teamdynamiek en het vermogen om samen te werken. Een waardevolle bijdrage voor allerlei soorten bedrijven.

 

Een kernaspect van theaterteambuilding is de nadruk op creativiteit. Improvisatieoefeningen dagen teamleden uit om snel te denken, zonder vooraf vastgestelde scripts of scenario’s. Hierdoor worden ze aangemoedigd om buiten hun comfortzones te treden en op een flexibele manier met uitdagingen om te gaan. Deze vaardigheid is niet alleen relevant op het podium, maar helpt ook om in het werk effectief samen te werken.

 

Inzetbaarheid

Deze workshop is perfect geschikt als:

De Wakkerschudworkshop is ook beschikbaar in het Engels.

Beter presenteren voor professionals

Een presentatietraining, maar dan anders. Een training over de kracht van de presentator zelf. Voor on- en offline presentaties.

Storytelling. werken met de storyspine

In de online workshop Werken met de StorySpine leer je hoe je verhaalstructuren effectief kan toepassen in je on- en offline presentaties.

Individuele coaching

Bij individuele coaching ligt de focus op je eigen leervraag. De eerste vraag is dan ook wat je graag zou willen verbeteren. Online of (coronaproof) offline.

Improvisatie workshop

Een veelgebruikte improvisatieoefening is “Ja, en…” waarbij deelnemers elkaars ideeën accepteren en erop voortbouwen. Dit bevordert een positieve en collaboratieve sfeer, waarbij het luisteren naar anderen en bijdragen aan het gezamenlijke doel centraal staan. Het vermogen om elkaars ideeën te omarmen en te versterken, draagt bij aan een cultuur van open communicatie binnen het team.

 

In de Wakkerschudworkshop is ook aandacht voor non-verbale communicatie. Improvisatie vereist vaak snelle lichaamstaal en expressie om de boodschap over te brengen. Door bewust te zijn van je eigen non-verbale signalen en die van anderen, leer je effectiever te communiceren, zelfs zonder woorden.

 

Teambuilding met behulp van theater

Een aspect dat theaterteambuilding zoals de Wakkerschudworkshop uniek maakt, is de combinatie van speelsheid en plezier enerzijds en reflectie op het werk anderzijds. Improvisatieoefeningen bevorderen een ontspannen sfeer waarin teamleden zich comfortabel voelen om fouten te maken en van elkaar te leren. Deze speelse benadering helpt bij het toepassen van het geleerde in de werkpraktijk van de deelnemers. Bovendien is het samen plezier maken heel goed voor de hechtheid van het team.

 

De Wakkerschudworkshop is gebaseerd op geïmproviseerd theater, maar is geen theaterworkshop. We doen geen rollenspellen en spelen nauwelijks scènes. Wel maken we verhalen, leren we effectief samenwerken en kijken we naar de manier van communicatie en samenwerking binnen theaterimprovisatie. Deze ervaringen hebben vaak een directe weerslag op de samenwerking in de werkomgeving, waar teamleden zich meer op hun gemak voelen om ideeën te delen en met elkaar te communiceren.

 

Een theaterworkshop biedt ook ruimte voor individuele groei. Deelnemers kunnen hun zelfvertrouwen vergroten, hun presentatievaardigheden verbeteren en zich bewust worden van hun eigen reactiepatronen. Deze persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan een veerkrachtig en zelfbewust team.

Een positieve bedrijfscultuur en meer interactie

Naast de directe voordelen voor teambuilding en communicatie, draagt de Wakkerschudworkshop ook bij aan een positieve bedrijfscultuur. Het doorbreken van formele barrières en het aanmoedigen van creativiteit stimuleren een omgeving waarin innovatie wordt gestimuleerd en waar teamleden zich gewaardeerd voelen. 

 

Theaterteambuilding met improvisatie biedt een levendige en interactieve manier om teamcohesie te bevorderen. Door spontaniteit, samenwerking en plezier te combineren, levert de Wakkerschudworkshop niet alleen blijvende herinneringen op, maar versterkt het ook de basis voor een hecht en effectief team.

Een investering in een goede samenwerking

De Wakkerschudworkshop een investering die niet alleen leidt tot een plezierige dag, maar ook tot langdurige voordelen voor het bedrijf als geheel. Dus waarom niet de traditionele bedrijfsuitjes achterwege laten en het team op een creatieve en inspirerende manier versterken met theater? Het resultaat is een team dat niet alleen beter samenwerkt, maar ook met vernieuwde energie en motivatie terugkeert naar de werkvloer.

 

 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer informatie over wat wij kunnen betekenen? Neem dat gerust hieronder contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl