Samenwerking team verbeteren

Samenwerking team verbeteren

Samenwerking team verbeteren? Als je grote stappen wilt zetten als team, bedrijf, organisatie, etc, is teamwork een cruciale factor. Wanneer een team niet goed met elkaar samenwerkt kan niet het onderste uit de kan gehaald worden en dat is zonde. Samenwerking in een team staat voor van elkaar leren, elkaar helpen, elkaar aanvullen en samen ideeën ontwikkelen. Hierdoor kun je als team boven jezelf uitstijgen en mooie resultaten behalen. Proversie biedt verschillende trainingen aan om teams te helpen bij het samenwerken. We vertellen je graag meer over onze trainingen en wat wij voor jou en jouw team kunnen betekenen.

Waarom kiezen voor deze workshop?

Training op maat

Wij begrijpen als geen ander dat geen een team hetzelfde is. Je hebt altijd te maken met verschillende mensen en persoonlijkheden. Daarom bieden wij trainingen op maat. De training gaat over het effectief improviseren in een zakelijke context. Voor iedere beroepsgroep is die vertaling anders en is ook de workshop anders. Vooraf onderzoeken we de specifieke kenmerken van jouw bedrijfstak of bedrijf en laten we onze eigen logica erop los. En dat kan leiden tot verrassende inzichten over ‘hoe dingen gaan’. In combinatie met de improvisatietechnieken leidt dat bij de aanwezigen tot inzichten en openingen voor nieuw gedrag.

Vertrouwen is de basis van goed samenwerken in een team

Een van de belangrijkste kenmerken van een succesvol, zelfsturend team is dat iedereen elkaar blindelings kan vertrouwen. Vertrouwen is namelijk de basis voor een succesvolle samenwerking. Een goed team vertrouwt elkaar bij elke verandering. Als er vertrouwen is, dan lukt improvisatie. Je probeert gemakkelijker iets uit en jouw team gunt je jouw succes. Als je in een team elkaars kwaliteiten kent en weet te benutten, profiteert iedereen daarvan. In deze training van Proversie onderzoeken we die basishouding. Hoe kan je die positieve samenwerking in een team tot uitdrukking laten komen? Wat zijn ieders kwaliteiten en wat moeten we doen om die tot zijn recht te laten komen? De training Sterker Samenwerken bouwt teams die flexibel samenwerken en organisaties vitaal en wendbaar maken.

Beter samenwerken in een team door improvisatie

Tijden en dus ook organisaties veranderen. Veranderen betekent vaak ook improviseren, en dat improviseren is vaak een van de moeilijkste dingen die er zijn. In onze trainingen richten wij ons daarom onder andere op hoe je succesvol kunt improviseren. Dit doe je door elkaar veiligheid, vertrouwen en ondersteuning te bieden. Een belangrijke vraag die we elkaar moeten stellen is: Hoe creëren we de juiste sfeer die bij veranderende omstandigheden een groep mensen tot een winning team maakt? In de workshops en trainingen van Proversie vinden we samen de juiste teambuildingselementen voor succesvolle improvisatie. Dit bereiken we vooral door niet teveel te praten, maar door met elkaar bezig te zijn. Met behulp van specifieke spelsituaties leggen we de juiste, onderlinge verbindingen en dit plezier werkt door naar de samenwerking in een team. Teamwork is vooral met elkaar durven doén en daarin trainen we jou en jouw team als geen ander.

Meer informatie? Neem contact op!

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl