Presentatietrainingen

Presentatietrainingen

Jezelf of je product goed kunnen presenteren is ontzettend belangrijk. Met een goed vermogen tot presenteren, zorg je ervoor dat je vertrouwen uitstraalt en dat je het publiek kan inspireren. Een presentatie wordt altijd ingezet om iets te bereiken. Je wilt een boodschap overdragen of je wilt bijvoorbeeld een product of dienst verkopen. Rustig blijven en je goed voorbereiden zijn acties die ervoor zorgen dat je presentatie goed kan verlopen. Het is belangrijk om tijdens je presentatie enthousiasme en zelfverzekerdheid uit te stralen. Presenteren komt in heel veel banen en werkgebieden terug, dus een training is een goede investering in het bedrijf en in het personeel.

Inzetbaarheid

Deze workshop is perfect geschikt als:

De Wakkerschudworkshop is ook beschikbaar in het Engels.

Beter presenteren voor professionals

Een presentatietraining, maar dan anders. Een training over de kracht van de presentator zelf. Voor on- en offline presentaties.

Storytelling. werken met de storyspine

In de online workshop Werken met de StorySpine leer je hoe je verhaalstructuren effectief kan toepassen in je on- en offline presentaties.

Individuele coaching

Bij individuele coaching ligt de focus op je eigen leervraag. De eerste vraag is dan ook wat je graag zou willen verbeteren. Online of (coronaproof) offline.

Personal branding

Een product of dienst verkopen is, vooral in het bedrijfsleven, ontzettend belangrijk. Personal branding is de manier waarop je jezelf als merk in de markt zet. In personal branding komen onder meer je ambities, passies en kwaliteiten aanbod. Alles wat jullie als bedrijf uniek maakt, komt hierin terug. Personal branding is belangrijk aangezien dit de focus legt op ontwikkeling. Personal branding maakt het mogelijk om je in de markt te kunnen onderscheiden. Je kunt via personal branding laten zien op welke manier(en) je anders bent dan de concurrentie. Met behulp van een brainstormsessie kan er een heldere personal branding tot stand komen. 

Presentatievaardigheden verbeteren

Bij het verbeteren van je presentatievaardigheden is het belangrijk dat je kritisch naar jezelf durft te kijken. Vraag aan je publiek wat ze vonden van je wijze van presenteren en of ze zich tijdens de gehele presentatie hebben kunnen focussen. Tips en feedback hebben als resultaat dat je jouw presentaties kan optimaliseren en zo het beste uit jezelf kan halen. Persoonlijke effectiviteit zorgt ervoor dat je je zo gedraagt dat je de werkzaamheden efficiënter kan uitvoeren en op een effectieve manier je doelstellingen kunt bereiken. Zo haal je het beste uit jezelf en je presentaties naar boven. 

5 Tips om beter te presenteren

Met deze 5 presentatie tips ga je indruk maken op je publiek.

 

  1. Zorg voor een goede voorbereiding: Wanneer je veel over je onderwerp of product weet, ben je goed voorbereid op eventuele vragen die gesteld kunnen worden. Door het hebben van veel kennis start je je presentatie een stuk rustiger. Dit kan bijvoorbeeld goed met behulp van een PowerPoint presentatie. Dit geeft overzicht en kan ondersteuning bieden.
  2. Een knallende opening: Door bij de opening van je presentatie een goede vraag te stellen of een standpunt in te nemen, zorg je ervoor dat het publiek gelijk scherp is en de aandacht bij jouw voordracht heeft.
  3. Zoek contact met het publiek: Door vragen te stellen aan het publiek en ze te betrekken bij je presentatie, kun je ze voor je winnen. Hun interesse wordt aangewakkerd en ze blijven scherp. Het publiek betrekken bij je presentatie kan bijvoorbeeld ook door te vragen naar hun meningen.
  4. Blijf rustig: Ondanks dat een presentatie spannend kan zijn, is het wel erg belangrijk om kalm te blijven en op je ademhaling te letten. Door niet te snel te praten en te letten op je articulatie, zorg je ervoor dat het aangenaam luisteren is voor het publiek.
  5. Zorg dat je non-verbale communicatie op orde is: Wanneer iemand heel erg met zijn handen of voeten aan het bewegen is, kan dit heel afleidend zijn van de boodschap die overgebracht moet worden. Bewust zijn van je non-verbale communicatie is erg belangrijk tijdens je presentatie. Tip! Film jezelf eens tijdens je presentatie en neem dit op. Hierdoor word je je bewust van je non-verbale communicatie en zie je wellicht verbeterpunten.

Onze presentatietrainingen

Een presentatietraining kan voor iedereen onwijs nuttig zijn. Door je op te geven voor een presentatietraining zorg je ervoor dat je verschillende trucjes leert kennen over hoe je nog beter en effectiever kan presenteren. Je leert hoe je de aandacht van het publiek kan vast houden en hoe je je product of dienst kan verkopen. Zowel bedrijven als particulieren zijn hier erg bij gebaat. Je kernboodschap, de relevantie en het unieke aspect van wat je verkoopt, zijn aspecten die je onder meer moet laten terugkomen. Je stem en non-verbale communicatie zijn tijdens je presentatie doorslaggevend. Leer onder meer hoe je contact maakt met het publiek en hoe je op de juiste manier gebruik maakt van je stem. Je publiek gedurende de gehele presentatie aandachtig laten luisteren, is onwijs belangrijk. De inhoud van je presentatie en de manier hoe je dit overbrengt zijn beide cruciaal voor een goede presentatie. De presentatietrainingen zijn ook gedeeltelijk online te volgen, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Met een presentatiecoach ga je aan de slag om van jouw volgende presentatie een groot succes te maken.

Beter presenteren

Wanneer je iets wilt overbrengen op mensen of iets wilt verkopen, is 1 ding heel erg belangrijk, namelijk; presenteren. Je boodschap valt of staat bij een goede presentatie. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat je presentatie vlekkeloos gaat of wellicht nog wat te wensen overlaat. Een goede presentatie geeft zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat de boodschap bij het publiek aankomt.

Leren presenteren

Deze presentatie tips gaan zeker helpen om je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Naast deze tips is het vooral belangrijk om gewoon het presenteren te oefenen door het te gaan doen. Hoe vaker je presenteert, hoe beter het gaat. Door de ervaring die je opbouwt tijdens het doen van je presentaties, kom je erachter wat er wel en wat er niet werkt voor jou en het publiek. Door vaker te presenteren, leer je je ademhaling onder controle te krijgen en wordt het steeds minder spannend. Ook een training kan helpen om inzicht te krijgen in de verbeterpunten. Deze tips kunnen helpen om jouw presentaties nog veel professioneler te laten ogen. Iets wat altijd van pas komt.

Overtuigend presenteren

Om je presentatie overtuigend te maken is het erg belangrijk dat je je bewust bent van je eigen passies, je houding en je stem. Door je houding en stem goed te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je presentatie gemeend en overtuigend overkomt. Daarnaast is het belangrijk dat je veel weet over het onderwerp waar je het over hebt en dat je er met passie over praat. Door met passie te praten over het onderwerp, zorg je ervoor dat je de aandacht weet te trekken. Op deze manier overtuig je het hele publiek tijdens je presentatie.

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl