Marcoen Hopstaken

Marcoen HopstakenMaster in Improvisatie, professioneel druktemaker en als voormalig journalist altijd gericht op de inhoud.

Proversie is het bureau van Marcoen Hopstaken (1964). Marcoen werkte sinds 1989 als journalist voor regionale en landelijke radio. Zijn radiomicrofoon hing hij in 2004 aan de wilgen om te starten met het bureau Improtheater.

De Lama’s

In 2004 was Marcoen betrokken bij de start van het BNN televisieprogramma De Lama’s waar hij de training van de acteurs voor zijn rekening nam. Sindsdien richt hij zich vooral op het toepassen van improvisatietechnieken in moderne organisaties. Uit Improtheater kwam in 2012 Proversie voort waarin de nadruk meer op inhoudelijke trainingen en workshops ligt. Proversie beschikt over een uitgebreid netwerk van trainers die geloven in een toekomst waarin we wendbaar en flexibel omgaan met de uitdagingen die voor ons liggen.

“Ik hou ervan om mensen te verrassen en op het verkeerde been te zetten. In de trainingen en workshops, als dagvoorzitter of bij het faciliteren van creativiteit; Als werelden lijken te botsen, voel ik me in mijn element. Ik wil graag samen creëren; met collega’s, maar ook met opdrachtgevers werk ik graag aan de optimalisatie van programma’s. Ik geloof in beweging en heb vertrouwen in de toekomst. Achteruitgang bestaat niet, beweging is altijd vooruit.”

 

Proversie op Twitter

  • Meer weten over de bgratis ookersmeeting van 19 november. Kijk hier. https://t.co/gdboI6DgC0 1 month ago
  • RT  @AnneriekeOtten : Leuke ontmoeting met  @Proversie  vandaag voor mijn onderzoek ‘experience design’ - inspirerend om te horen hoe hij mense… 2 months ago
  • Vanmiddag begeleid ik Impro op de kunstroute in Eemnes. Kom gerust kijken. Meentweg 21. https://t.co/3IHBs50Z8m 3 months ago
  • Teambuilding is meer dan een potje bowlen of vergaderen op de hei. Teambuilding is een proces. Vijf tips om anders… https://t.co/h196C3HFwS 5 months ago
  • En een lekkere ruime zaal. Hier bevalt het me wel. #innstyle https://t.co/ZLJ67wZnOi 5 months ago

Samenwerkingspartners

Vaak werk ik met Proversie alleen, maar niet zelden ook in samenwerking met anderen. Een aantal vaste partners die me inzetten in hun programma’s of met wie ik samen programma’s ontwikkel beveel ik van harte aan. Neem gerust contact met ze op en vergeet ze vooral niet de groeten te doen.

Tractrice

 Tractrice is het bedrijf van Annelies Kaan. Een dierbare collega met wie ik al veel avonturen beleefde. We werken samen als trainer, acteur en ontwerpen programma’s voor onder andere Matchpoint Amersfoort.

Bos en Meer

Berry van de Bos is ras-Hagenees en improspeler en -trainer van niveau. Omdat ik hem volledig vertrouw in het uitvoeren van opdrachten voor mijn klanten is Berry de eerste die ik bel als ik een klus niet zelf kan uitvoeren.

Versdenkers

Versdenkers combineert Rotterdamse nuchterheid met de creativiteit van kunstenaars en vrije denkers. In workshops storytelling en improvisatie en als acteur draag ik mijn creativiteit graag bij aan dit leuke bureau.

Sirius

Sirius training is specialist op het gebied van de training in omgaan met agressief gedrag. Als acteur mag ik voor Sirius af en toe de lastige klant of de irritante bezoeker spelen. Uiteraard met veel respect voor de deelnemers.

Architects of...

Architects of… ontwikkelt theaterconcepten. De meest recente productie is Tracing Thomas, dat zich op de grens van een escaperoom en locatietheater afspeelt. Ik speel een rol in de productie en ben vanaf het begin betrokken bij de invulling van het verhaal.

Developland

Developland begeleidt organisaties en teams door het potentieel van mensen te benutten. De programma’s zijn allemaal maatwerk en Proversie voegt daar soms wat energieke improvisatie aan toe.

Mijn veilige school

Mijn veilige school is samenwerkingspartner van Proversie

Mijn Veilige School traint docenten en leerkrachten in het substantieel terugdringen van pesten, agressie, discriminatie, radicalisering en seksuele intimidatie. Als trainingsacteur ga ik vanaf najaar 2018 in de programma’s meedraaien.

Sola Sprekers

Met Ingrid Solleveld van Sola sprekers en events organiseer ik regelmatig een bookersmeeting voor organisatoren van zakelijke events. Ik ben via Sola te boeken voor congressen en evenementen.

Empowerbox

Empowerbox stimuleert een leven lang leren. In het aanbod van Empowerbox verschijnt op korte termijn een speciale versie van de wakkerschudworkshop. De wakkerschudworkshop plus.