Over Marcoen

Marcoen Hopstaken

Proversie is het bureau van Marcoen Hopstaken (1964). Marcoen werkte sinds 1989 als journalist voor regionale en landelijke radio. Zijn radiomicrofoon hing hij in 2004 aan de wilgen om te starten met het bureau Improtheater, later omgedoopt in Proversie.

De Lama’s

In 2004 was Marcoen betrokken bij de start van het BNN televisieprogramma De Lama’s waar hij de training van de acteurs voor zijn rekening nam. Sindsdien richt hij zich vooral op het toepassen van improvisatietechnieken in moderne organisaties. Uit Improtheater kwam in 2012 Proversie voort waarin de nadruk meer op inhoudelijke trainingen en workshops ligt. Proversie beschikt over een uitgebreid netwerk van trainers die geloven in een toekomst waarin we wendbaar en flexibel omgaan met de uitdagingen die voor ons liggen.

Als acteur is Marcoen regelmatig te zien bij theatergroep Deo et Arti en bij De Belevenisfabriek.


Marcoen volgde de opleiding Teamcoaching bij Teamchange en is sindsdien opgenomen in het StiR register voor professionele begeleiders.

“Ik hou ervan om mensen te verrassen en op het verkeerde been te zetten. In de trainingen en workshops, als dagvoorzitter of bij het faciliteren van creativiteit; Als werelden lijken te botsen, voel ik me in mijn element. Ik wil graag samen creëren; met collega’s, maar ook met opdrachtgevers werk ik graag aan de optimalisatie van programma’s. Ik geloof in beweging en heb vertrouwen in de toekomst. Achteruitgang bestaat niet, beweging is altijd vooruit.”

Inzetbaarheid

Marcoen is inzetbaar als:

Marcoen werkt ook in het Engels.

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl