Dagvoorzitter

Marcoen Hopstaken is dagvoorzitter met inhoud en interactie

Marcoen Hopstaken (1964) werkte 15 jaar als radiojournalist en is sinds 2004 zelfstandig presentatietrainer, teamtrainer en dagvoorzitter.

Dan is Marcoen Hopstaken de dagvoorzitter die je zoekt.

Marcoen Hopstaken was tot 2004 radiojournalist en koos toen voor een carrière in geïmproviseerd theater. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde hij zich tot met name op het gebied van teamtrainingen die improvisatie als basis hebben. Als dagvoorzitter combineert hij zijn journalistieke interviewvaardigheden met de praktische ervaring van het omgaan met een groep.

Praktijk

Marcoen is iemand van de praktijk. Zowel als journalist als in het trainersvak was het: Kop in de wind en gaan! Meters maken en niet terugdeinzen voor een tegenvaller.

 

En zo leerde Marcoen in de afgelopen jaren ook het vak van dagvoorzitter en facilitator. Goed voorbereiden, écht geïnteresseerd zijn in het onderwerp en tijdens de klus vooral goed luisteren en snel denken.

Als dagvoorzitter is mijn radiojournalistieke achtergrond voor mij goud waard. Goed luisteren, scherp observeren en als het nodig is vastbijten en niet loslaten, brachten me als verslaggever tot het Radio1 journaal en helpen me nog dagelijks in mijn werk als trainer en dagvoorzitter.

 

Mijn (improvisatie) theaterachtergrond is zeker zo belangrijk. Ik voel me thuis op een podium en zoek altijd naar het verhaal. En, niet onbelangrijk, er is altijd een manier om interactie met het publiek aan te gaan.

Voorbereiding

Een goed congres begint met goede voorbereiding. Marcoen is gewend om te improviseren, maar dat kan alleen als de basis goed staat. En met ‘goed staan’ bedoelen we dan dat we weten waar het om gaat, wat de verschillende invalshoeken zijn en wat de dag tot een succes zal maken. Pas als die dingen goed voor elkaar zijn, kan je een dag beginnen. En het klinkt natuurlijk stoer om te zeggen dat je de voorbereiding bij het begin van de dag onmiddellijk weggooit om het ‘lekker in het moment’ te doen, maar zo werkt het bij Marcoen niet. De voorbereiding is keihard nodig om de kaders te scheppen waarbinnen geïmproviseerd kan (of moet) worden. Dan maar niet stoer.

Facilitator

Als facilitator komt bij Marcoen Hopstaken alles samen; Het begeleiden van een groep, scherp vragen
stellen, goed luisteren, creatief denken, verhalen maken etc. Met als uiteindelijk doel altijd antwoorden vinden op lastige vragen. En of het gaat over missie en visie of over klantverhalen, Marcoen zoekt altijd naar een creatieve én werkbare oplossing. Een oplossing waar je als team de volgende dag mee aan de slag kan.

Belangstelling?

Geïnteresseerd om samen met Marcoen je bijeenkomst vorm te geven? Neem gerust contact op en we maken een afspraak om er eens goed over te gaan praten.

 

Vul hier je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of bel zelf met 06-53370909.

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl