De Wakkerschudworkshop is meer dan een communicatiecursus

Bij een workshop communicatie denk je niet zo snel aan goede teambuilding.  Bij teambuilding denk je misschien aan een outdoor evenement waar je met je team een vlot gaat bouwen en bij een workshop communicatie denk je eerder aan een workshop met theorieën over communiceren. 

Maar een communicatietraining leent zich juist heel goed voor effectieve teambuilding. En dat zonder dat je de hele tijd stil zit te luisteren en ook zonder dat je vies wordt en het koud hebt. 

Inzetbaarheid

Deze workshop is perfect geschikt als:

De Wakkerschudworkshop is ook beschikbaar in het Engels.

Beter presenteren voor professionals

Een presentatietraining, maar dan anders. Een training over de kracht van de presentator zelf. Voor on- en offline presentaties.

Storytelling. werken met de storyspine

In de online workshop Werken met de StorySpine leer je hoe je verhaalstructuren effectief kan toepassen in je on- en offline presentaties.

Individuele coaching

Bij individuele coaching ligt de focus op je eigen leervraag. De eerste vraag is dan ook wat je graag zou willen verbeteren. Online of (coronaproof) offline.

Communicatie en samenwerking

In de Wakkerschudworkshop ga je met je team aan de slag met communicatie en samenwerking. En omdat je dat doet in energieke en vrolijke werkvormen waarmee je veel plezier hebt, is het ook nog eens hele goede teambuilding. Bijkomend voordeel is dat je je teamleden beter leert kennen in een context die dicht bij je eigenlijke werk ligt. En niet in de context van een militair op bivak. 

De basis van de Wakkerschudworkshop is geïmproviseerd theater, maar in de workshop gaan we geen scènes improviseren of lamaspelletjes doen. De Wakkerschudworkshop is een workshop waarin je communicatie écht oefent en waarin teambuilding als bonus meekomt. Communicatie is namelijk een van de belangrijkste vaardigheden in theaterimprovisatie. 

Een kleine uitleg

Wie improviseert in het theater heeft een aantal dingen nodig. Natuurlijk zijn fantasie en een beetje lef belangrijk, maar het is zeker niet voldoende. Omdat je improvisatie vaak met meerdere mensen doet is goede communicatie van veel groter belang. Improvisatie-acteurs werken met een aantal vaste afspraken over de manier waarop ze met elkaar communiceren en wie die afspraken aan zijn laars lapt kan nog zoveel fantasie en lef hebben, een geïmproviseerd verhaal komt er nooit. 

Workshop communicatie met teambuilding

In de Wakkerschudworkshop gaat het vooral over die communicatie-afspraken. Positief reageren op aanbod van anderen, altijd kijken of je een idee beter kan maken en checken of je boodschap goed is overgekomen zijn voorbeelden van de communicatie die in theaterimprovisatie nodig is. En het zijn juist dat soort afspraken over communicatie die we in de workshop oefenen in vrolijke en interactieve werkvormen oefenen waardoor de Wakkerschudworkshop meteen ook mooie teambuilding en training is. 

De afspraken zijn natuurlijk niet uniek voor de communicatie in improvisatie. In iedere setting waar mensen met elkaar samenwerken is het belangrijk dat communicatie positief en effectief is. Daarom is de Wakkerschudworkshop ook geen theaterworkshop. Theater is alleen maar het middel waar we mee werken, de methode. 

Energieke werkvormen

De keuze om in de workshop te werken met energieke en soms ook speelse werkvormen is bewust. Natuurlijk is met elkaar lachen en lol hebben heel goede teambuilding, maar de communicatie die bij de werkvormen komt kijken ligt vaak heel dichtbij het échte werk van de deelnemers. En dat is niet omdat het werk van onze deelnemers een spelletje vinden, maar vooral omdat bij de werkvormen veel overleg en afstemming komt kijken. En dan geen urenlang en eindeloos overleg, maar overleg in een soort snelkookpan. En dan komt het erop aan om écht te communiceren. 

 

Een buitengewone cursus communicatie

De Wakkerschudders werken al jaren met het materiaal in de workshop en kennen de ins en outs van alle oefeningen. Het resultaat is direct feedback geven en reflecteren op wat ze zien in de workshop. En met die observaties gaan de deelnemers vervolgens weer aan de slag om het geleerde rechtstreeks met hun eigen werk in verband te brengen.

En daarmee wordt de Wakkerschudworkshop een workshop waarin communicatie en teambuilding hand in hand gaan. Om het team beter te maken en de resultaten van het team positief te beïnvloeden.

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl