Beter Presenteren

Beter presenteren

Beter Presenteren is een cursus presenteren voor professionals. De training is speciaal gericht op professionals die regelmatig hun verhaal moeten vertellen. Als salespitch, om een projectbudget te krijgen of gewoon omdat je in je werk regelmatig voor grote of kleinere groepen staat. De cursus presenteren is beschikbaar als in-companytraining of als individuele coaching en kan zowel offline als online gegeven worden.

Inzetbaarheid

Deze workshop is perfect voor:

Beter Presenteren is ook beschikbaar in het engels.

Beter presenteren voor professionals

Een presentatietraining, maar dan anders. Een training over de kracht van de presentator zelf. Voor on- en offline presentaties.

Storytelling. werken met de storyspine

In de workshop Werken met de StorySpine leer je hoe je verhaalstructuren effectief kan toepassen in je on- en offline presentaties.

Individuele coaching

Bij individuele coaching ligt de focus op je eigen leervraag. De eerste vraag is dan ook wat je graag zou willen verbeteren. Online of (coronaproof) offline.

Beter Presenteren

Beter Presenteren wordt steeds belangrijker. Intern en extern vragen we van medewerkers dat ze hun verhaal kunnen vertellen en hun luisteraars kunnen overtuigen en hun verhaal op een positieve manier overbrengen. Veel van de kwaliteiten daarvoor zijn persoonlijk en in de training Beter Presenteren voor professionals geven we die persoonlijke tips. Toch zijn er ook algemene tips te geven.

5 Tips om beter te presenteren

Met deze 5 presentatie tips ga je indruk maken op je publiek.
  1. Zorg voor een goede voorbereiding: Wanneer je veel over je onderwerp of product weet, ben je goed voorbereid op eventuele vragen die gesteld kunnen worden. Door het hebben van veel kennis start je je presentatie een stuk rustiger.
  2. Denk na over je opening: Door bij de opening van je presentatie een goede vraag te stellen of een standpunt in te nemen, zorg je ervoor dat het publiek gelijk scherp is en de aandacht bij jouw voordracht heeft.
  3. Zoek contact met het publiek: Door vragen te stellen aan het publiek en ze te betrekken bij je presentatie, kun je ze voor je winnen. Hun interesse wordt aangewakkerd en ze blijven scherp. Het publiek betrekken bij je presentatie kan bijvoorbeeld ook door te vragen naar hun meningen.
  4. Pas op met teveel PowerPointslides: Een mooie presentatie kan helpen, een slechte leidt af. Voorkom slides vol tekst en bulletpoints, maar zoek bij voorkeur visuele ondersteuning van je verhaal. Denk eraan dat mensen die de tekst op een dia lezen, niet meer naar je luisteren.
  5. Oefen! Ga voor een belangrijke presentatie thuis oefenen en gebruik daarbij ook je slides. Pas als je het in de praktijk hebt geoefend ontdek je waar nog lacunes zitten in je tekst of in je verhaal. En je wilt niet je presentatie voor de eerste keer doen als het er echt op aankomt.

Leren presenteren

Deze presentatie tips gaan zeker helpen om je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Naast deze tips is het vooral belangrijk om gewoon het presenteren te oefenen door het te gaan doen. Hoe vaker je presenteert, hoe beter het gaat. Door de ervaring die je opbouwt tijdens het doen van je presentaties, kom je erachter wat er wel en wat er niet werkt voor jou en het publiek. En bedenk: presenteren is spannend en dat mag ook. Wees niet streng voor jezelf als je het eng vindt om voor een groep te staan. Dat vindt iedereen. Deze tips kunnen helpen om jouw presentaties professioneler te laten verlopen. Een training kan helpen om inzicht te krijgen in je persoonlijke verbeterpunten. 

Persoonlijke aanpak

Om je presentatie overtuigend te maken is het erg belangrijk dat je je bewust bent van je eigen kracht. In de training Beter Presenteren werken met een persoonlijke aanpak waardoor je leert wat voor jóu goed werkt. En dat kan best iets zijn dat voor een ander helemaal niet werkt. Volg je de training met collega’s, dan leren we je ook hoe je ná de training elkaar op een positieve manier feedback kan geven. Zodat het geleerde nóg beter blijft hangen.

Ben je op zoek naar een spreker?

Bel met 06-53370909 of stuur een e-mail naar actie@proversie.nl